Workshop Kuierkos

Kelly leert u koken

Kuierkos, is gezellig samen eten in het Zuid -Afrikaans. Dit is ook de rode draad doorheen deze workshop.

We starten onze workshop met een honinglimonade. Als hapjes (of happie in het Zuid-Afrikaans) maken we aardappelsamosa’s en spanakopitaspiralen (een gevuld filodeeg gebakje), vergezeld met een homemade chutney van tomaat.

Als hoofdgerecht kozen we voor bobotie. Dit is een ovenschotel met lams- of rundergehakt en is erg geliefd door de zuid -afrikanen. Het gerecht is echter een mengeling van verschillende culturen, Nederland, Malesië en het Midden-Oosten. We serveren hierbij een lahanosalata, of beter gekend als een koolsalade, bom-bom bonen, misrwat, of beter gekend als linzenstoofpot en polentapap.

We sluiten de workshop af met nagereg japies puding; een pudding met citroen en sinaastoetsen.

Lees het recept van Kelly’s Zuid-Afrikaans stoofpotje 

Workshop Kuierkos – minimum 8 pers. – Richtprijs €75 pp – offertes op maat beschikbaar – via contact meer informatie en boekingen.