Workshop Stories from Beirut

Kelly leert u koken

Dim sum, of letterlijk vertaald hapjes die je hart stelen, zijn gefrituurde en gestoomde kleine hapjes die in de zuidelijke Chinese keuken (Kantonese/Hongkong, Chaozhou, Hakka en Fujian) vaak voorkomen. Ze bestaan uit groente, vlees en rijst en worden als lichte maaltijd gebruikt.

We starten onze workshop met theeritueel. Een theeceremonie bestaat uit een serie vooraf bepaalde handelingen die na elkaar worden verricht, om optimaal te kunnen genieten van de thee en het in stand houden van verscheidene tradities. Wanneer we de “innerpeace “ hebben, kunnen we aan de slag. In deze workshop gaan we zowel stomen, koken als bakken.

We maken 3 vullingen: shitake en tofu, pompoen en kip, en gehakt, scampi en gember en 3 dipsausjes : Yin Yin saus, Ching’s saus en rode rijstazijn met gember.

Nadien wordt een glas Jui geschonken, beter gekend als Chinese wijn en slurpen onze dim sums naar binnen. 好吃 of beter gezegd smakelijk!

Bekijk Kelly’s favoriet op onze blog: een vegetarische Dim Sum met een fris slaatje!

Workshop How to Dimsum – minimum 8 pers. – Richtprijs €75 pp – offertes op maat beschikbaar – via contact meer informatie en boekingen.